06-15571584 info@revavita.nl

Guasha therapie waar komt het vandaan?

Guasha therapie is een alternatieve vorm van therapie die afkomstig is uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om pijn en ziekte te behandelen en is de laatste jaren steeds populairder geworden in het westen.

Hoe werkt guasha?

Guasha therapie maakt gebruik van een speciale techniek waarbij een plat instrument, meestal gemaakt van jade of hoorn, over de huid wordt geschraapt. Dit zorgt voor een verhoogde bloedcirculatie en een verbeterde lymfedrainage, wat kan helpen bij het verwijderen van toxines en afvalstoffen uit het lichaam.

Op welke lichaamsdelen wordt guasha toegepast?

De therapie wordt voornamelijk toegepast op de rug, nek, schouders en armen, maar kan ook op andere delen van het lichaam worden toegepast. Het schrapen van de huid kan soms wat ongemak veroorzaken, maar de meeste mensen vinden het niet pijnlijk.

De tekst gaat verder onder de foto.

Wanneer is guasha geschikt?

Vaak wordt deze therapie gebruikt bij de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen, waaronder nek- en rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, verkoudheid en griep. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst.

 

Is guasha therapie veilig?

Hoewel Guasha therapie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er een aantal contra-indicaties. Het wordt niet aanbevolen voor mensen die bloedverdunners gebruiken, zwangere vrouwen, mensen met open wonden of huidaandoeningen en mensen die lijden aan kanker.

Kan iedereen een behandeling geven?

Als je geïnteresseerd bent in Guasha therapie, is het belangrijk om een getrainde en gekwalificeerde therapeut te vinden. Zij kunnen helpen bij het bepalen of de therapie geschikt is voor jou en je adviseren over hoe je het beste resultaat kunt bereiken. Wil je weten wie er bij jou in de buurt een veilige behandeling kan geven? Neem dan een kijkje op de website van mijn opleider Santai Guasha.

Conclusie

Guasha therapie is een effectieve alternatieve vorm van therapie die kan helpen bij het verlichten van pijn en ziekte. Hoewel het niet voor iedereen geschikt is, kan het een waardevolle aanvulling zijn op jou algehele gezondheid.

Ik zelf ben een voorstander van holistische fysiotherapie waarin het lichaam centraal staat. In plaats van alleen te kijken naar de specifieke klacht of pijnplek, richt ik mij op het begrijpen van de persoon als geheel. We kijken daarbij samen naar de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van jou klachten.

En? Nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten over mijn behandelwijze of wil je een behandeling ervaren? Neem dan contact op met mij.