06-15571584 info@revavita.nl

Holistische fysiotherapie: meer dan alleen een behandeling”

Als fysiotherapeut heb ik al veel patiënten behandeld die kampten met lichamelijke klachten. Ik merk dat er steeds meer vraag is naar holistische fysiotherapie. Maar wat is dat eigenlijk en waarom is het belangrijk?

Wat is holistische fysiotherapie?

De mens als idividu

Holistische fysiotherapie is een benadering van fysiotherapie waarbij het hele lichaam centraal staat. In plaats van alleen te kijken naar de specifieke klacht of pijnplek, richten we ons op het begrijpen van de persoon als geheel. We kijken daarbij naar de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van het leven van onze patiënten.

Deze benadering is belangrijk omdat veel lichamelijke klachten niet alleen fysiek zijn. Zo kan bijvoorbeeld stress bijdragen aan rugpijn of vermoeidheid. Door naar het geheel te kijken, kunnen we beter begrijpen waar de klachten vandaan komen en hoe we deze kunnen behandelen.

Wat doet een holistisch fysiotherapeut?

Als holistische fysiotherapeut gebruiken we verschillende behandelingen, zoals massage, oefeningen, mobilisaties / manipulatie en ontspanningstechnieken, om onze patiënten te helpen. Maar we kijken ook naar de levensstijl en omgeving van onze patiënten om te begrijpen hoe deze bijdragen aan de klachten. We geven advies over gezonde voeding, beweging en ergonomie om het herstelproces te bevorderen.

Wanneer is holistische fysiotherapie geschikt?

Holistische fysiotherapie kan nuttig zijn voor allerlei klachten, zoals rugpijn, nekpijn, artritis, sportblessures en chronische vermoeidheid. Maar het kan ook helpen om algehele gezondheid en welzijn te verbeteren en stress en angst te verminderen.

Mijn visie

Als holistische fysiotherapeut ben ik ervan overtuigd dat deze benadering een belangrijke bijdrage kan leveren aan de gezondheid en het welzijn van onze patiënten. Door te kijken naar het geheel en niet alleen naar de symptomen, kunnen we onze patiënten helpen om zich beter te voelen en te functioneren.

Ik zelf combineer holistische fysiotherapie ook nog met de Chinese geneeskunde en informatie geneeskunde om zo nog meer diepgang te kunnen bereiken. Persoonlijk vind ik dat een hele mooie waardevolle combinatie om patiënten mee te kunnen helpen.

En? Nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten over mijn behandelwijze of wil je een behandeling ervaren? Neem dan contact op met mij.