06-15571584 info@revavita.nl

McKenzie therapie / MDT

De McKenzie Methode® ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie® (MDT). Het is een internationale methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen. Het is ontwikkeld door fysiotherapeut/kinesitherapeut Robin McKenzie uit Nieuw Zeeland. Deze methode wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt.

MDT therapeuten kunnen klachten beoordelen en diagnosticeren op vele locaties in het bewegingsapparaat.  Zo kunnen problemen in o.a. lage rug (met of zonder uitstraling) nek (met of zonder uitstraling), heup knie, voet maar ook elleboogklachten met MDT behandeld kunnen worden. Al is de methode het meest bekend van de behandeling van rug en nekklachten.

Als eerst wordt er een onderzoek uitgevoerd in diverse bewegingsrichtingen. Het onderzoek wordt op een veilige en betrouwbare manier om tot een nauwkeurige diagnose te komen. Pas daarna wordt het bijbehorende behandelplan opgesteld. De therapie bestaat veelal uit specifieke oefeningen, voedingsadviezen. Ook bewegingen die u beter niet kunt maken of juist wel worden besproken. Soms wordt ervoor gekozen om de oefeningen te ondersteunen met manuele technieken.

Voor meer informatie over de Mckenzie Methode zie: http://www.mckenzieinstitute.org

Benieuwd wat MDT voor jou kan doen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contact formulier

Neem vrijblijvend contact op

14 + 15 =