06-15571584 info@revavita.nl

De bezwaren om geen detox dieet kuur te doen

Afgelopen periode heb ik een 3-weekse detox dieet kuur gedaan. In dit artikel kun je lezen wat mijn ervaring hiervan is en wat het mij heeft opgeleverd. Ik heb meerdere reacties van mensen gehad tijdens de kuur en ook na de kuur. Ik neem je vandaag mee in de meest voorkomende reacties die ik heb gekregen.

Met stip op nummer 1: “Maar jij hoeft toch helemaal niet af te vallen”!?

Ik weet niet hoe vaak ik deze zin gehoord heb afgelopen 3 weken. En ja dit klopt. Ik hoef inderdaad niet af te vallen, sterker nog veel afvallen is in mijn geval helemaal niet wenselijk. Maar dat is ook niet het doel van deze 3-weekse detox dieet kuur. Het doel is om het lijf rust te gunnen en afvalstoffen af te voeren. Natuurlijk is het zo dat je er wel mee kan afvallen, maar dat is een doel die voor iedereen persoonlijk gesteld wordt. Voor mij was dit dus niet zo. En ja ik heb behoorlijk moeten eten om niet af te vallen tijdens de kuur!

Nummer 2: Het zal wel enorm zwaar zijn, ik hou dat echt niet vol hoor

Ja als dat is wat jij denkt dan klopt dat 😉. Maar wat is het bezwaar om het gewoon eens te proberen? Niet geschoten is altijd mis en wie weet valt het best wel mee? Ik zag er ook tegen op maar eenmaal begonnen viel het reuze mee. Zelf kun je natuurlijk al gaan minderen met bijvoorbeeld, koffie, alcohol en geraffineerde suikers voordat je aan de detox dieet kuur begint.

En iedere dag die wel lukt is al winst ten opzichte van helemaal niet geprobeerd dus… waar wacht je nog op.

Nummer 3: Alle producten zijn enorm duur dus het kost veel te veel.

Deels waar. Ja de crackers die je wel mag eten zijn bijvoorbeeld een heel stuk duurder dan de standaard crackers. Maar een grote pan soep kun je vrij goedkoop zelf maken en daar kun je iedere dag van lunchen. Cracker en een ei erbij en klaar ben je.

En daarentegen koop je ook geen pakken koekjes, geen lunch broodjes, geen afhaal pizza, geen grote hoeveelheden vlees / etc etc. Dus die kosten vallen allemaal weg. Aan het einde van de 3 weken heb ik inderdaad wel iets meer uitgegeven aan boodschappen. Maar het is niet zo dat ik het dubbele aan huishoudgeld kwijt was.

Tekst gaat verder onder de foto.

 

En als laatst nummer 4: Ik heb geen tijd om de halve dag in de keuken te staan

Ja in het begin heb je wel een beetje het gevoel dat je hele dagen in de keuken staan. Maar als je kijkt naar werkelijke tijd dan valt het nog reuze mee. We zijn tegenwoordig gewend om alles snel te doen en willen na ons werk het liefst het eten binnen 10 minuten op tafel hebben. Alleen is dat niet realistisch als je alles vers wilt maken en ook alles nog moet snijden etc.

Wat mij geholpen heeft om voor te bereiden. Als ik na een werkdag en de verzorging van de paarden thuis kwam (en mijn eten voor die dag op had) dan maakte ik direct alles klaar voor het ontbijt en de lunch in de ochtend. Soep had ik al in het voren gekookt en in zakjes in de diepvries. Dan heb je wel 1 zaterdag wat meer werk maar ben je wel voorlopig weer klaar.

Ook heb ik tijdens het roeren in de pannen alvast maaltijden voor de volgende dag voorbereid door dingen vast te snijden, vlees alvast te braden etc etc. Na een lange werkdag thuis hoefde ik dan alleen het eten op te warmen en klaar. Bij kortere werkdagen of in het weekeind heb ik de meer uitgebreide gerechten gemaakt.

Mijn advies naar anderen

Uiteindelijk is het vrij simpel namelijk: Je kunt voor ieder probleem een oplossing zoeken of je kunt voor iedere oplossing een probleem zoeken. Het gaat er uiteindelijk om hoe graag je iets wilt proberen en wat je er voor over hebt. Dus welk bezwaar je ook hebt om het niet te doen, als je het echt wilt is er vast een oplossing te vinden.

Wil jij hier meer over weten? 

Wil je meer weten over een detox dieet kuur? Petra Wilting van “De Juiste Lijn” weet er alles van! Zij kan je alle ins en outs vertellen en begeleid je super tijdens het hele proces. Gewoon no nonsens eerlijk advies.

Ps. Wil je ook een lichamelijke behandeling om afvalstoffen uit je lijf te verwijderen? Kijk dan eens op mijn pagina over de guasha behandeling!