06-15571584 info@revavita.nl

Wat is guasha therapie?

Als ik zeg dat ik guasha therapeute ben krijg ik veelal verbaasde blikken. Guasha therapeut, wat doe je dan? Zo jammer dat mensen dit niet kennen. Ik behandel zowel mensen als paarden met deze bijzondere techniek. Ik zal je uitleggen wat het is.

Om het eenvoudig te omschrijven zou ik het een massage met (edel)stenen willen noemen. Ik druppel een beetje olie op de huid en schraap er dan overheen met de edelsteen.

Guasha is een eeuwenoude schraaptechniek die uit het oosten komt. Al tweehonderd jaar voor Christus was er in China al sprake van een schraapmethode om klachten of een ziekte uit het lichaam te schrapen.

Gua betekent eruit en sha betekent zandkorrels. Het staat voor afvalstoffen uit de diepte halen. Ieder mens heeft afvalstoffen, normaal scheidt je die uit. Tegenwoordig krijgen we door diverse factoren vaak te veel afvalstoffen binnen en is het lichaam niet in staat deze voldoende uit te scheiden. De afvalstoffen worden daarom in het lichaam opgeslagen. In eerste instantie vindt opslag plaats in de bindweefsels. Als er te veel afval in het lijf aanwezig is kunnen er klachten ontstaan.

Ontspanning en afname pijn

Door de afvalstoffen los te maken krijgt het lichaam opnieuw de kans om ze op te ruimen. Het immuunsysteem gaat ermee aan de slag. Na een behandeling kun je dan ook even moe zijn. Zorg ervoor dat je even rust neemt. Door de behandeling nemen pijnklachten af en ook zorgt het voor ontspanning en vitaliteit.

Je ziet de meest vreselijke foto´s, is de behandeling pijnlijk?

Als er afvalstoffen vrij komen zie je een verkleuring van de huid ontstaan (bij paarden niet i.v.m. de vacht). Deze roodverkleuring kan licht of donker zijn. Hoe donkerder de verkleuring hoe langer het afval er al gezeten heeft. Ondanks dat de plekken er wat heftig uitzien is de behandeling niet pijnlijk te noemen, sommige plekken kunnen wat gevoelig zijn net als een bij een gewone massagebehandeling. Mensen omschrijven de behandeling als een diepe massage waar je met je vingers niet bij kunt.

Wanneer is guasha geschikt?

Guasha is goed inzetbaar bij vele verschillende klachten zoals:

  • Alle pijnsyndromen
  • Nek en schouderklachten (inclusief KANS)
  • Rugklachten
  • Hoofdpijn en migraine
  • Stress, burn-out
  • Reumatische klachten
  • Bronchtis, astma
  • Spijsverteringsklachten
  • Chronische vermoeidheid

Nieuwsgierig geworden of guasha bij jou past? Stel vrijblijvend je vraag via het contact formulier.