06-15571584 info@revavita.nl

Algemene informatie behandelingen mens

Word je belemmerd bij het uitvoeren van je grootste hobby? Is het opstaan uit een stoel lastig? Kun je niet lang zitten en gaat bukken al helemaal niet meer? Zit je altijd maar scheef of heb je nu alweer last van je nek? Een lichaam zit ingewikkeld in elkaar (al noem ik het inmiddels liever wonderlijk dan ingewikkeld). Hoe ingewikkeld klachten kunnen zijn en hoe je er door belemmerd wordt merk je pas als je al klachten hebt. Wil jij werken aan het herstel van je klachten, dan ben ik bereid je te helpen. Ik heb verschillende behandelmogelijkheden in huis om jou weer te begeleiden naar een leven met “de beste beweging voor jou”.

Wat kan ik verwachten? 

Het lijf heeft over het algemeen een goed zelf herstellend vermogen. Helaas gaat niet alles vanzelf over en dan is een handje extra hulp fijn. En soms is het ook gewoon fijn als iemand met je mee kijkt wat wel en niet handig is om te doen met je klachten en blessures. Hierbij help ik je graag. 

Om je goed te kunnen helpen heb ik als eerst voldoende informatie over de klacht nodig. Dit noemen we het intake gesprek. Hoe is je klacht / bluessure bijvoorbeeld ontstaan en hoe lang heb je de klachten al? Verder kijken we samen naar je algemene gezondheid, zijn er factoren waar ik rekening mee moet houden (bijvoorbeeld van medicatie).

Zodra ik voldoende informatie heb gaan we over naar het onderzoek. Hierbij onderzoek ik je spieren en gewrichten door middel van veschillende testen. Omdat het hele lijf met elkaar verbonden is kan het zijn dat er ook onderzoek plaats vindt van gewrichten die niet pijnlijk zijn maar die wel in de zogenaamde keten behoren. Pijn kan namelijk vanuit een ander gebied uitstralen. 

Zodra we een diagnose hebben en weten waar het probleem zit kunnen we over gaan naar de behandeling van de klachten. Hier onder op de site kun je lezen welke behandelmogelijkheden ik biedt. 

Goed om te weten 

Tijdens het onderzoek en de behandeling is het noodzakelijk dat ik goed kan zien hoe de spieren en gewrichten bewegen. Houdt er daarom rekening mee dat het onderzoek en de behandeling in ondergoed plaatsvindt. Voorbeeld: Ook als u last heeft van de schouder wil ik graag zien hoe het schouderblad en de bovenrug beweegt, daarom is het wenselijk om tijdens het onderzoek geen t-shirt of hemd te dragen.

Heb ik een verwijzing nodig van de dokter? 

Sinds een aantal jaren is de fysiotherapeut direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat je in de meeste situaties geen verwijzing nodig hebt. In sommige situaties is het wel noodzakelijk, bijvoorbeeld wanneer je in de voorgeschiedenis ernstige ziektes hebt gehad, recent een ongeluk hebt gehad, botbreuken hebt en alle indicaties die op de lijst chronische fysiotherapie staan. Mochten er in het intake gesprek dingen naar voren komen waar uit blijkt dat er een verwijzing nodig is dan zal ik je vragen die bij de arts of specialist op te vragen. 

Mocht je twijfelen of jou klacht bij de fysiotherapeut thuis hoort of bij toch bij de huisarts schrrom dan niet om dat te vragen. Bij twijfel is het advies om altijd contact op te nemen met je huisarts. 

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Het doel van fysiotherapie is het verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten. Klik hier voor meer informatie.

Manuele therapie 

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. De manueel therapeut is een specialist in het behandelen van aandoeningen van de wervelkolom. Klik hier voor meer informatie.

Guasha

Guasha is een schraaptechniek die al meer dan tweeduizend jaar oud is.
Gua betekend eruit en sha betekend zandkorrels. Het staat voor afvalstoffen uit de diepte halen. Klik hier voor meer informatie