06-15571584 info@revavita.nl

Wat leuk dat je mijn site bezoekt en nieuwsgierig bent naar wie ik ben. Mijn missie is om een miljoen mensen, paarden en /of combinatie paard&ruiter te helpen naar een leven met de beste beweging! De beste beweging is ruim te interpreteren. Het draait uiteindelijk allemaal om kwaliteit van leven en plezier kunnen hebben in dat wat je doet. Die kwaliteit is voor iedereen anders maar duidelijk is dat we voor mens en dier de kwaliteit graag zo hoog mogelijk willen hebben en houden.

Mijn naam is Renate Pasman geboren in 1986 en woonachtig in Eerbeek. Al vanaf mijn twaalfde jaar ben ik veel bij paarden te vinden. Ik had het geluk dat ik in die tijd een verzorgpony aangeboden kreeg. Op mijn achttiende heb ik deze pony gekocht en ook nu is zij nog altijd bij me.

Door mijn interesse in gezondheid en dieren heb ik de opleiding paraveterinair dierenarts assistente gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik in meerdere stallen gewerkt maar ook bij verschillende dierenartspraktijken / klinieken o.a. DAP de Lingehoeve. Daar heb ik kennis gemaakt met een diversiteit aan aandoeningen. 

Omdat ik graag verder wilde leren heb ik de overstap gemaakt naar mensen en ben fysiotherapie gaan studeren. De opleiding fysiotherapie heb ik met succes afgerond. Daarna ben ik mij verder gaan specialiseren en heb mijn masters behaald in de manuele therapie en sportfysiotherapie. Met veel plezier behandel ik dagelijks mensen met veel verschillende soorten klachten. Fysiotherapie is leuk en vooral ook afwisselend werk.

Inmiddels had ik naast mijn pony ook een paard aangeschaft waarmee ik graag wedstrijden wilde gaan rijden. Helaas verliep dat niet zonder slag of stoot. Ook ik bezocht meerdere professionals om mijn paard te laten behandelen. Het begon mij steeds meer te irriteren dat ik mensen wel kon helpen (en ook ook jaren had gestudeerd en dus best veel fysiologische kennis had) maar zelf niets voor mijn paard kon betekenen. Bij een van de therapeuten waar ik was dacht ik: “Hoe gaaf zou het zijn als ik dit ook zou kunnen doen”.

De kans deed zich onverwachts voor om de opleiding cranio sacraal therapie voor paarden te kunnen gaan doen. Ik heb deze kans met beide handen gegrepen en ben daar tot de dag van vandaag nog erg blij mee. Inmiddels kan ik mijn eigen paard fijn behandelen maar ook kan ik paarden van andere mensen helpen. Het feit dat ik ook de combinatie paard&ruiter kan begeleiden vind ik helemaal leuk.

Afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd. Afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld level 2 cranio sacraal therapie, guasha, bodywork en voeding voor paarden afgerond. Ook heb ik de opleiding Guasha therapie voor mensen met succes behaald. In de komende jaren zal ik mij professioneel verder blijven ontwikkelen.