06-15571584 info@revavita.nl

Mijn eerste guasha ervaring

Al een aantal jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met guasha. Ik deed de opleiding voor cranio sacraal therapie voor paarden. De docente van die opleiding deed ook aan guasha therapie en was er erg enthousiast over. Level 1 ging alleen over cranio sacraal therapie bij paarden.
In level 2 van de cranio sacraal therapie voor paarden zaten ook de modules guasha, etherische oliën en voeding.

Tja… het eerste onderdeel van de module guasha bij paarden was… zelf ervaren. Dus gingen we als studenten lekker op elkaar oefenen. Omdat ik natuurlijk ook mensen behandel met fysiotherapie zag ik dit als mooie aanvulling en ben ik ook de opleiding tot guasha therapeut bij mensen gaan volgen.

Wat ik merkte na de eerste behandeling

De eerste uitgebreide behandeling die ik heb gehad gaf best nareactie. We behandelden de nek en bovenrug. Ik heb in de avond op de bank gezeten met 2 dikke truien aan en een deken over mijn benen en nog had ik het enorm koud. En verder moest ik in de avond zo ongeveer om het half uur naar de wc. Ik weet niet waar al dat vocht vandaan kwam maar ik geloof dat ik liters heb geplast.

De volgende dag voelde mijn nek en boven in de rug behoorlijk soepel en had ik het niet meer koud. Tijdens de behandeling waren er best een paar verkleuringen ontstaan. Die waren na 2 dagen al niet meer zichtbaar. Pijn hebben ze sowieso niet gedaan.

Hoe voelt de guasha steen? 

De behandeling wordt uitgevoerd met guasha stenen. Dit zijn edelstenen in een speciale vorm. Het klinkt gek om met een steen te worden gemasseerd. Het klinkt alsof het heel koud en hard aanvoelt maar schijn bedriegt. De meeste mensen twijfelen de eerste schraaphandelingen of ik mijn steen gebruik of mijn handen. Ook ik vroeg de eerste keer: is dit nu al de steen?
De meest gebruikte steen is de jade. Dit is een algemeen zuiverende steen.

Guasha behandeling bij mezelf

Jezelf behandelen op de rug gaat nogal lastig. Dus als ik een behandeling wil moet ik echt een collega guasha therapeut bezoeken. Wel kan ik zelf mijn gezicht behandelen. Dat klinkt gek maar het geeft echt ontspanning aan je gezichtspieren. Natuurlijk wil ik geen rode plekken in mijn gezicht (dat is in het gezicht sowieso niet de bedoeling). Daarom wordt de gezichtbehandeling alleen versterkend uitgevoerd. Zo af en toe als een soort wellness moment voor mezelf geef ik mezelf een gezichtbehandeling op de zaterdagavond. Het voelt prettig en heeft ook gezondheidsvoordelen. Bijkomend voordeel; het houdt je huid jong en gezond 😉 Wie wil dat nou niet in het gezicht.